Arts plàstiques i visuals

RSS
 • Veure imatge de Taller de producció audiovisual. NOVA EDICIÓ! (nova finestra)
  del dilluns 13 de setembre al dilluns 20 de desembre, de 17.30 a 20.30h

  Taller de producció audiovisual. NOVA EDICIÓ!

  Inscripcions obertes a partir del 30 d'agost

  Vols ser directora, actor, guionista, operador, sonodista, músic, càmera, fotògraf... Participa d’una experiència innovadora. Forma part d’un taller en forma de  productora audiovisual per tal de millorar les teves competències.

 • Veure imatge de De l'obra: © Vicens Vacca, Barcelona, 2021. (nova finestra)
  del dimecres 15 de setembre de 2021 al diumenge 9 de gener de 2022

  Vicens Vacca. Fora de cap lloc

  En el marc del festival Barcelona Gallery Weekend

  El Centre d’Art Tecla Sala presenta la primera retrospectiva dedicada a Vicens Vacca, un dels artistes de referència de l’art sonor a Catalunya, amb una selecció de quinze treballs que van des de la dècada dels anys vuitanta fins a l’actualitat.

 • Quadre exposició Arranz-Bravo. Present continuVeure imatge de Arranz-Bravo. Present continu (nova finestra)
  del dimecres 15 de setembre al diumenge 21 de novembre

  Arranz-Bravo. Present continu

  La fundació Arranz-Bravo celebra els vuitanta anys del pintor Eduard Arranz-Bravo (Barcelona, 1941) amb una gran exposició dedicada a la seva obra actual. A través d’un  àmplia selecció de pintures, escultures i obra sobre paper, l’exposició vol celebrar el moment artístic present d’un dels pintors catalans vius més rellevants de la generació dels anys seixanta, que segueix en plena activitat artística.

 • Veure imatge de XIC TALLERS PRESENCIALS  (nova finestra)
  del dilluns 20 de setembre al divendres 31 de desembre

  XIC TALLERS PRESENCIALS 

  Tallers i cursos de la Xarxa d'intercavi de Coneixements Octubre-Desembre 2021

  Des del  CCCT us informem de la voluntat de reactivar els tallers i activitats  de la XIC. Al igual que la programació escènica, les exposicions i les cessions a tercers.
  Recordem que les mesures de seguretat referents al Covid19 seguiran vigents. L’ús de mascareta, l’ús d’hidrogel i la distancia entre persones, seran obligatòries.
  Així mateix, els aforaments  estaran marcats per la normativa vigent segons l’espai. 

 • Veure imatge de Exposició fotogràfica interactiva (nova finestra)
  del dilluns 27 de setembre al dijous 28 d'octubre

  Exposició fotogràfica interactiva

  20 anys d'història castellera a la ciutat

  En aquesta exposició interactiva hi trobareu la història i trajectòria de la Colla Jove de L'Hospitalet de Llobregat, narrada des del punt de vista de molta de la gent que en forma part, així com molts detalls del món casteller.

 • Veure imatge de Exposició de fotografia:Geopoke (nova finestra)
  del dilluns 4 al divendres 29 d'octubre

  Exposició de fotografia: Geopoke

  de Ruth Argañaraz Comissariat: Etel Reis

  El projecte Geopoke busca connectar espais, persones, paraules, i accions performatives en una peça de tatuatge feta a mà, original i irrepetible, personalitzada i única. Una connexió triple, una paraula de la meva llista, que resignifica per a la persona que ho porta, un acte performatiu de connectar punts (handpoke) en la pell del subjecte que el portarà, i la connexió geogràfica de la seva arrel amb la meva.

 • Veure imatge de Dibuix i pintura (nova finestra)
  del dimarts 5 d'octubre de 2021 al dijous 30 de juny de 2022

  Dibuix i pintura

  Per a experimentar i aprendre tècniques pictòriques, on el color i la forma són la base.

 • Veure imatge de Exposició de fotografia: Senderes de llum (nova finestra)
  del dimarts 5 al divendres 29 d'octubre

  Exposició de fotografia: Senderes de llum

  de Mara Ruiz

  Records d'una infància. El temps detingut en una imatge. La llum que atrapa al paisatge. Passió per la fotografia. Moments de llibertat. Regals de la naturalesa. Vivències atresorades per a la memòria. El poder d'una fotografia per a transmetre emocions.

 • Veure imatge de Tall i confecció (nova finestra)
  del dimecres 6 d'octubre de 2021 al dijous 30 de juny de 2022

  Tall i confecció

  Fer roba o arranjar-la és a l'abast de tothom, però cal aprendre a fer patrons, tallar...i cosir

 • Veure imatge de Exposició: Associació de veïns i veïnes de Collblanc- La Torrassa. 50 anys de lluita i participació al barri (nova finestra)
  del dijous 14 d'octubre al dimarts 2 de novembre, 19.00 h

  Exposició: Associació de veïns i veïnes de Collblanc- La Torrassa. 50 anys de lluita i participació al barri

  Inauguració 14 oct. 19.00

  Associació de veïns i veïnes de Collblanc-La Torrassa. 50 anys de lluita i participació al barri, evidència el paper que ha tingut l’entitat en les lluites i la vida quotidiana del barri des del final del franquisme fins l’actualitat.

 • Veure imatge de Curs de fotografia digital per a tothom (nova finestra)
  del dimecres 20 d'octubre al dimecres 15 de desembre, de 19 a 21 h

  Curs de fotografia digital per a tothom

  Curs teòric/pràctic adreçat a qui vulgui adquirir coneixements  bàsics de fotografia. Gràcies al control dels conceptes fonamentals aprendrem a treure el màxim profit de la nostra càmera mitjançant l'estudi de tots els seus paràmetres: diafragma, obturació, sensibilitat, profunditat de camp, flaix, ...
  També, i mitjançant l'anàlisi tant de les nostres fotografies com de les d'altres autors, s'impartiran nocions de composició visual, control de la llum, edició i narrativa per adonar-nos de com podem millorar les imatges que fem habitualment i de les possibilitats creatives i d'expressió que ens pot proporcionar la fotografia, tant en la seva vessant professional com artística.

 • Veure imatge de Curs de fotografia digital per a tothom. Nivell Avançat (nova finestra)
  del dijous 21 d'octubre al dijous 9 de desembre, de 19 a 21 h

  Curs de fotografia digital per a tothom. Nivell Avançat

  Taller de fotografia en el què aprofundirem en el coneixement de la tècnica i el llenguatge fotogràfic. Treballarem el llenguatge del color, la composició i el control de la llum, i explorarem la capacitat expressiva de la fotografia a través de l’anàlisi d’autors i realitzant exercicis de creació. El taller també vol mostrar diferents processos d’optimització de la imatge i com aconseguir la màxima qualitat de les fotografies. El flux del treball, els ajustos de correcció de l’exposició més importants, com millorar el color i corregir les dominants així com els mètodes més pràctics i eficients per convertir i treballar les imatges segons les nostres necessitats.

   

 • Veure imatge de Exposició. Autoestima’t. (nova finestra)
  del dijous 21 d'octubre al dijous 4 de novembre

  Exposició. Autoestima’t.

  Produïda per JIS Joves per la Igualtat i la Solidaritat.

  Aquesta exposició treballa aspectes relacionats amb l’autoestima, la imatge corporal amb perspectiva de gènere, des d’una visió positiva i holística de la persona.

 • Veure imatge de OUT·SIDE’21: UNA (nova finestra)
  del divendres 22 d'octubre al dissabte 6 de novembre

  OUT·SIDE’21: UNA

  6a edició del cicle de músiques inusuals als centres d’art contemporani

  OUT·SIDE és un festival de músiques inusuals i noves creacions sonores que té lloc als centres d’art sensibles amb els nous llenguatges contemporanis. Aquest festival, creat el 2016, és l’únic a Catalunya d’aquestes característiques que aposta per donar visibilitat a noves músiques i propostes sonores.

  Enguany el cicle crea l’espai i el temps necessaris per acollir creacions de llarga durada que s’allunyen de l’estàndar habitual:

 • Veure imatge de XVI CICLE L'H BLUES & BOOGIE 2021 (nova finestra)
  del dissabte 23 d'octubre al dissabte 27 de novembre

  XVI CICLE L'H BLUES & BOOGIE 2021

  Octubre-novembre 2021

  La XVI edició de Festival de Blues & Boogie de L'Hospitalet, que organitza el Centre Cultural Collblanc-Torrassa, es celebrarà entre el 23 d'octubre i el 27 de novembre i comptarà amb més d'una dotzena d'activitats i concerts que tindran lloc a diferents escenaris de la ciutat.

  En el cartell d'aquesta edició destaquen la presència del bluesman nord-americà Watermelon Slim, la nova estrella de el soul britànic JP Bimeni, els pianistes de boogie-woogie Frank Muschalle, Paddy Middler i Lluís Coloma Trio, a més del duo madrileny Quique Gómez & Curro Serrano, una formació liderada per August Tharrats i les bandes Blues Train, Boozan Dukes i Lust N'Found.

  El cicle inclourà a més, com és habitual, presentacions de llibres, exposicions, conferències, documentals, una jornada especial dedicada a l'gospel i la tradicional Castanyada-Blues amb un concert on participarà la Marching Band de l'escola Ernest Lluch i la banda Dr Swinguez.

 • Imatge del cartell de la trobada professionalVeure imatge de CREA 2021 (nova finestra)
  del dimarts 26 al divendres 29 d'octubre

  CREA 2021

  Del 26 al 29 d’octubre arriba una nova edició del CREA, el punt de trobada per a tots els que conviuen i treballen en el Districte Cultural, que organitza anualment l’Ajuntament de L’Hospitalet.  Per segon any consecutiu, a causa de la pandèmia, el CREA celebrarà una edició especial amb una programació digital enfocada a professionals, artistes, creatius, programadors, curadors i gestors del sector cultural i d’àmbits relacionats.

 • Veure imatge de Crear Lugares: art i educació a l’espai públic (nova finestra)
  del dimarts 26 al dimecres 27 d'octubre

  Crear Lugares: art i educació a l’espai públic

  L'espai públic és un element essencial a les nostres ciutats. És públic perquè pertany a
  tots els que l'utilitzen i l'habiten però utilitzar i habitar són dues coses diferents: habitar l’espai públic és transcendir l’ús del propi espai per resignificar-lo, fent-lo formar part de la nostra identitat individual i col·lectiva. Així, quan dotem de significat els espais públics aquests esdevenen llocs.

 • Veure imatge de Ceci n'est pas una revolució (nova finestra)
  del dijous 28 d'octubre de 2021 al diumenge 9 de gener de 2022

  Ceci n'est pas una revolució

  A partir d'una peça del fons del Museu de l'Hospitalet, en aquest cas una placa de carrer corresponent al carrer Revolució, placa substituïda després de la guerra civil per una altra amb el nom de Sant Roc, s'ha convidat a artistes contemporanis provinents de Mèxic, Lituània, França i Catalunya a fer un treball on presentar els suggeriments i reflexions que els hi provoca - l'objecte, la seva presència física, la seva càrrega conceptual, la seva càrrega simbòlica, la seva absència del lloc on va estar emplaçada, etc.

 • Veure imatge de BRAKUMO21 (nova finestra)
  del divendres 29 d'octubre al dimarts 30 de novembre

  BRAKUMO21

  Projecte fotogràfic de Mon Feijóo i Paco Romero, entorn l'abraçada desprès d'un any en la que, gairebé ha estat prohibida.

  Exposició fotogràfica del 29 d'octubre al 30 de novembre

 • Veure imatge de Antipoesia i trencadís (nova finestra)
  del dimarts 2 al diumenge 28 de novembre

  Antipoesia i trencadís

  exposició de mosaic de Nevenka Pavic Dins del Festival Acròbates

  Aquesta exposició sorgeix com un homenatge a l'Antipoesia, un tipus de poesia rupturista, creada i principalment desenvolupada per l'escriptor xilè Nicanor Parra. Gràcies a ell, neix una nova manera de fer poesia, més directa, col·loquial i proveïda de dites populars que s'oposa a la poesia imperant de l'època. També és un homenatge al Trencadís, que neix com una nova manera de fer mosaic, de manera espontània i creativa que es nodreix principalment de fragments de ceràmiques quotidianes que rebutgem.
  “No tota la poesia s'escriu en paper, ni tot l'art ha d'encaixar en una sola disciplina”.

  Inauguració: 2 de Novembre a les 19:30 hores

 • Veure imatge de Somnis Il·lustrats: Fragments de poesia psicodèlica (nova finestra)
  del dimarts 2 al diumenge 28 de novembre

  Somnis Il·lustrats: Fragments de poesia psicodèlica

  Exposició de fotografia i disseny de Joninolove Dins del Festival Acròbates

  Somnis il·lustrats: Fragments de poesia psicodèlica, tracta dels meus somnis, però també dels de l'espectador. És un viatge pel nostre interior a tot color i abstracte. Són dissenys que causen sensacions, que atrapen i que evoquen a cadascun, una cosa diferent.

  Inauguració: 2 de Novembre a les 19:30 hores

 • Veure imatge de De la fotografia i de l'obra: © Lúa Coderch (nova finestra)
  del dijous 4 de novembre de 2021 al diumenge 9 de gener de 2022

  Palau de vent. Lúa Coderch

  Inauguració: dijous 4 de novembre de 2021, a les 19 h

  Existeixen formes de desorientació que no es relacionen tant amb trobar o buscar una direcció en l’espai o el temps com amb l’experiència d’una pèrdua de sentit més difusa i profunda. Lluny de tractar de grans gestes èpiques, Palau de vent és una exploració de la qüestió de la desorientació, un desencaix vital que es viu com quelcom individual però que en realitat és compartit, i que deriva del desajust que es produeix en comprovar que els relats que estructuren les nostres vides són una mena de profecies contemporànies, caduques però vigents, que mai acaben de complir-se.

   

 • Veure imatge de EXPOSICIÓ | ABCEDARI SOLIDARI (nova finestra)
  del divendres 5 al diumenge 28 de novembre

  EXPOSICIÓ | ABCEDARI SOLIDARI

  Homenatge a Miquel Martí i Pol

  Miquel Martí i Pol va escriure mitjançant haikus ABCEDARI. Una joia solidària. A partir d’aquesta obra inicial, s’ha volgut convidar a diferents artistes, poetes i escriptors/res a inspirar-se en ella per realitzar noves creacions artístiques i literàries.

 • Veure imatge de De la fotografia i l'obra: © Alberto Peral; del disseny: Oficina de Disseny (nova finestra)
  del dijous 25 de novembre de 2021 al diumenge 15 de maig de 2022

  Redonda redonda. Alberto Peral

  Inauguració: dijous 25 de novembre de 2021, a les 19 h

  L’exposició presenta una selecció de treballs escultòrics resultants d'una obstinada recerca formal en què Alberto Peral (Santurtzi, 1966) ha estat implicat durant els darrers anys, partint del cilindre com a element essencial.

 • Veure imatge de Exposició de fotografiaBellvitge, una altra realitat (nova finestra)
  del dimarts 30 de novembre al dijous 23 de desembre

  Exposició de fotografia Bellvitge, una altra realitat

  de Néstor Rives

  El projecte fotogràfic ‘Bellvitge: una altra realitat’ és el resultat d’una sèrie de fotografies realitzades al barri de Bellvitge de L’Hospitalet de Llobregat durant el primer Estat d’Alarma del 13 de març del 2020 i passant per cada una de les diferents fases de la desescalada.

  Inauguració: 30 de novembre a les 19:30 hores

 • Veure imatge de Tengo una muñeca vestida de azul... Nacys i Barbies (nova finestra)
  del dimarts 30 de novembre al dijous 23 de desembre

  Tengo una muñeca vestida de azul... Nacys i Barbies

  Col·lecció d'Àngels Coll

  Us presento una mostra de la col.lecció de nines que vaig començar tot just fa un parell d’anys.
  I vosaltres us preguntareu: Trauma d’infància?? “Nunca es tarde si la dicha es buena”?? “A la vejez viruelas”??

  Potser totes aquestes frases són certes, o potser cap d’elles. El cas és que amb les nines potser podem aconseguir no perdre mai aquesta nena que totes portem a dins nostre.
  Juguem?

  Inauguració: 30 de Novembre a les 19:30 hores

 • Veure imatge de Rubén Verdú. Optòpia (nova finestra)
  del dijous 31 de març al diumenge 10 de juliol

  Rubén Verdú. Optòpia

  L’univers està sotmès a un petit òrgan. La llum alimenta a través seu la patologia incessant que ens ha escindit del tot i que ens fa creure que el mantenim sota control. Rubén Verdú (Caracas 1962) no produeix obra per ser vista. La motivació d’aquest artista és parar una trampa amb què descobrir les múltiples facetes d’aquest ull que, instal·lat al centre d’una utopia mil·lenària, determina el nostre coneixement i comportament. En una paraula, l’ull que ens ha portat a creure que som humans.

Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400