Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així.
Aquesta exposició també vol ser un homenatge a totes les dones i els homes que han contribuït a fer de L’Hospitalet la ciutat, viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però, sobretot, als que van lluitar per la democràcia i van sacrificar la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.
Segur que molts de vosaltres ja l'heu conegut! :)
Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet, enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
Aquest taller fa un repàs històric per alguns fets importants del segle XX, connectant amb moments i pel·lícules importants que han marcat aquella etapa històrica.
Amb motiu de la commemoració del 50 aniversari del Museu de l'Hospitalet (MdLH) es presenta una selecció de 50 peces heterogènies, estretament vinculades amb la ciutat, singulars i moltes d'elles mai presentades al públic, amb una museografia accessible, en el sentit més ampli del terme, atractiva per a tots els públics, sorprenent i molt, molt festiva. Fem 50, fem #50MdLH!
Inauguració divendres 22 a les 19 h.
El Museu de L'Hospitalet us convida a visitar l'exposició TRAJECTE STEAM, del 4 maig al 5 de juny de 2022, a la segona planta de L'Harmonia.
L'exposició fa valdre l'#STEAM, un enfocament educatiu integrador que aglutina les ciències i l'art. Amb aquesta premissa l'exhibició fa un recorregut posant a disposició dels visitants els coneixements i les eines claus per implementar les STEAM als seus equipaments.
Viatjarem a l’Hospitalet de milions d’anys enrere, un Hospitalet submergit sota un mar càlid durant el Pliocè (fa 5 milions d’anys). A través d’aquest viatge aprendrem la història del nostre planeta i els éssers vius que hi habiten, plantejarem diferents qüestions per saber quan es va formar el Planeta Terra i explorarem els diferents canvis que ha sofert fins a l’actualitat. També farem servir una sandbox, instrument de realitat virtual, que ens permetrà conèixer de manera pràctica l’evolució del nostre territori al llarg de milions d’anys.
Places limitades. Cal inscripció prèvia.
Visita a l'exposició commemorativa del 50 aniversari del Museu de l'Hospitalet adreçada al personal sanitari en el marc del programa Recuperart-19.
Inscripció prèvia aquí
Passeig pel riu Llobregat per conèixer la història, la flora i la fauna amb activitats pràctiques.
Punt de trobada a les 9:30 h Hospital de Bellvitge, sortida metro L-1.
Atenció! Places exhaurides.
En 1939 va començar per a 140.000 refugiats republicans de la Guerra Civil a Espanya una odissea de set anys a través dels camps de concentració i treballant en l'Europa feixista. Són víctimes d'internament, explotació i deportació per part del règim nazi i el règim de Vichy a França, Alemanya, Àfrica del Nord i les illes del Canal de la Mànega. Aquesta exposició presenta la història d'aquests treballadors forçats oblidats de la Segona Guerra Mundial a una audiència Europea i s'exhibeix per primer cop a Espanya a l'Hospitalet de Llobregat.
Inauguració a les 19 h.
Refugi antiaeri de l’estació a la Garriga i camp d’aviació a Rosanes
Visitarem el camp d’aviació i el refugi antiaeri, en aquest ordre, on coneixerem amb una visita guiada uns dels espais de memòria relacionats amb la guerra civil (1936-1939) i que són uns exponents del patrimoni memorial tangible d’aquell període a Catalunya.
Quina història s'amaga al darrere de cada objecte? Quina és la seva relació amb l'Hospitalet? A quin sector econòmic representa? Per què és important en la història de l'Hospitalet?
Cinquanta objectes i moltes preguntes. Us convidem a fer-les en les visites guiades.
L'exposició commemorativa del 50 aniversari del Museu de l'Hospitalet restarà dinamitzada per un servei de visites guiades un diumenge al mes, tret els mesos d'agost i desembre.
Inscripció prèvia aquí
Conferència a càrrec del periodista i historiador Enric Gil Meseguer sobre els hospitalencs que amb la derrota en la Guerra Civil Espanyola i els durs efectes de la postguerra els van expulsar de casa seva i la majoria no en van tornar.
Itinerari a peu pels barris del Centre i Sant Josep en què es visiten els principals escenaris del període comprès entre la Segona República i la Transició Democràtica. Espais i edificis, alguns d'ells poc coneguts o desapareguts en els darrers anys, completaran un recorregut amb un relat que ens traslladaran al convuls i intens període de la nostra història col·lectiva.
Places limitades. Inscripció prèvia aquí.
Punt de trobada a l'edifici l'Harmonia, plaça Josep Bordonau 6.
En aquesta activitat farem un viatge a través del temps, viatjarem a l'Hospitalet de milions d'anys enrere un Hospitalet submergit sota un mar càlid durant el Pliocè (fa 5 milions d'anys). A través d'aquest viatge aprendrem la història del nostre planeta i els éssers vius que hi habiten, plantejarem diferents qüestions per saber quan es va formar el Planeta Terra i explorarem els diferents canvis que ha sofert fins a l'actualitat.
Places limitades. Inscripció prèvia aquí.
Conferències a càrrec del periodista i historiador Enric Gil Meseguer sobre els hospitalencs que amb la derrota en la Guerra Civil Espanyola i els durs efectes de la postguerra els van expulsar de casa seva i la majoria no en van tornar i de l'historiador Antonio Muñoz Sánchez, un dels principals investigadors sobre la temàtica dels treballadors forçats espanyols en el Tercer Reich i els països ocupats durant la Segona Guerra Mundial, un capítol molt desconegut sobre l'exili.
Ajuntament de L'Hospitalet