Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Cicle de fotodocumentals. Joana Biarnés, una entre todos. Un film de Óscar Moreno y Jordi Rovira

Conduït per Teresa Canturri, fotògrafa professional.
Veure imatge de Cicle de fotodocumentals. Joana Biarnés, una entre todos. Un film de Óscar Moreno y Jordi Rovira (nova finestra)
Acte suspès
Data: 3 de juny de 2022
Hora: 18:00
Duració aprox.:2 hores 30 minuts
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Biblioteca Central Tecla Sala(Biblioteca Central Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

En aquest cicle de documentals que presentem, la Fotografia és la protagonista. En ells, es mostra la seva vessant creativa així com alguns dels fotògrafs pioners en aquest Art. Veure’m diversos punts de vista i formes de viure-la, tant fascinants per les històries vivencials que ens conten com pel canvi que han provocat en la nostra mirada, ja sigui per la seva creativitat o per veure aquelles circumstàncies tan òbvies que moltes vegades no apreciem. Tots ells han aportat una visió nova i, a vegades, històrica per conèixer tant el nostre entorn com la nostra vida quotidiana.

Joana Biarnés, una entre todos. Un film de Óscar Moreno y Jordi Rovira.

Aquest documental conta la desconeguda vida i obra de Joana Biarnés, la primera fotoperiodista espanyola, recuperada gràcies al descobriment ja en el segle XXI de les impressionants imatges amb les que, la llavors jove fotògrafa, va immortalitzar les terribles inundacions del Vallès de 1962. Una pionera que va vèncer els prejudicis de la seva època per triomfar en una professió dominada per homes. Al llarg de trenta anys de carrera va conèixer i immortalitzar a grans personatges de la història com Jackie Kennedy i Orson Welles, entre molts altres i, quan es va poder convertir en llegenda, va desaparèixer.

Divendres, 3 de juny, 18:00 h.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400