Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Exposició fotogràfica interactiva

20 anys d'història castellera a la ciutat
del 27 de setembre al 28 d'octubre
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
COLLA JOVE DE L'HOSPITALET
Lloc: Auditori Barradas(Auditori Barradas)
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Coincidint amb el 20è aniversari de la Jove, hem volgut repassar el que ha sigut la trajectòria de la Colla i dels esforços per fer conèixer la nostra passió a la ciutat. En aquesta exposició interactiva hi trobareu la història de la Colla narrada des del punt de vista de molta de la gent que en forma part, així com molts detalls del món casteller. Desitjo que la gaudiu tant com nosaltres hem gaudit preparant-la.

CASTELLS A L’HOSPITALET

L’Hospitalet de Llobregat és una ciutat d’acollida. Però alhora té forts lligams amb la cultura popular i tradicional catalana. A l’Hospitalet s’han alçat castells des de l’any 1972. La primera colla de la ciutat van ser els ja desapareguts Castellers de l’Hospitalet. A l’octubre del 2000 es va fundar la Colla Jove de l’Hospitalet. Donada la situació sanitària viscuda hem aturat l’activitat castellera, aprofitant per fer recopilació de tot allò viscut. I hem volgut apropar-ho a la ciutadania amb una exposició interactiva.

Comencem a l’auditori Barrades amb la intenció que sigui itinerant i s’exhibeixi a centres culturals i escoles. Està pensada per servir de guia a persones que no tenen cap coneixement sobre el fet casteller. També per qui sent curiositat per la història castellera a la ciutat o per donar a conèixer a l’alumnat el fet casteller. I finalment perquè persones, castelleres o no, gaudeixin amb les diades viscudes a les places de l’Hospitalet.


El disseny interactiu d’aquesta exposició us ajudarà a endinsar-vos als castells. Conté codis QR per escoltar música castellera, viure vídeos de diades i gaudir la història de la nostra entitat narrada per persones de la colla, donant una visió Intergeneracional. Per tal d’arribar a tothom té també una web on s’hi pot consultar material gràfic i audiovisual a banda del propi de l’exposició.

ESTRUCTURA DE L’EXPOSICIÓ

L’exposició es divideix en tres blocs. El primer inclou nocions bàsiques: historia, indumentària, nomenclatura, parts, fites, etc., així com també inclou altres aspectes rellevants com la seguretat i la incorporació de la dona.

El segon, vincula els castells a la ciutat: colles castelleres, fites, persones, etc. Allò què hi ha més enllà dels castells, els valors, les activitats en les que participem i ens impliquem a la ciutat, tot fent un recull de la historia castellera a la ciutat.

I per finalitzar, el darrer bloc és d’aprenentatge, més enfocat a la canalla. És un projecte multidisciplinari on, mitjançant els castells, es treballen diferents matèries com llengua catalana, matemàtiques o física.

A més a més tenim la Laia, una castellera virtual de la Colla, que conduirà a la canalla al llarg de tota l’exposició, explicant amb un llenguatge divertit i proper el món casteller.

Aquest recull és possible gràcies a l’esforç de les persones castelleres i d’aquelles que han recollit el testimoni gràfic i audiovisual. També de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya que ho han fet possible. I de la seva mà, us convidem a entrar en aquest món tant intens que de ben segur us captivarà.

Hi ha dues maneres de gaudir a una exposició fotogràfica; veient fotos o veient fotos i aprofundir en un mar d'informació addicional, vídeos, música, opinions, comentaris, documents a través del teu mòbil, uns auriculars i uns codis QR ... tu tries la teva forma.

L'inaguració serà el dilluns 27 a partir de les 18h.

L'exposició es durà a terme entre el dilluns 27 de setembre i el dijous 28 d'octubre.

Els horaris de visita són tots el dies de 10:00h-14:00h y 16:00h–20:00h.

L'Entrada es lliure.

https://collajovelh.cat/
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400