Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

MADRE, de Marisol Méndez

Off Revela't 2022 Festival Internacional de Fotografia Analògica de Vilassar de Dalt
Veure imatge de MADRE, de Marisol Méndez (nova finestra)
del 13 de setembre al 2 d'octubre
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Centre Cultural la Bòbila(Centre Cultural la Bòbila)
PL Bòbila 1  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

MADRE desafia la mirada masclista i classista que impera a Bolívia. El projecte es proposa explorar la influència de la raça i la religió en la representació de la dona boliviana, celebrar la diversitat i complexitat de l'experiència femenina i examinar les tibants idiosincràsies del país.

La sèrie es compon de material d'arxiu intervingut i retrats de dones bolivianes i el seu context. A través de l'àlbum familiar es qüestiona la història oficial i es desconstrueixen nocions patriarcals i colonials. Els retrats estan imbuïts de gestos performatius i al·ludeixen a iconografia religiosa, però en oberta oposició a ella. En els mateixos, les dones encarnen els arquetips de la Mare de Déu i María Magdalena fecundats per a reflectir tradicions andines. Barrejant memòries i observacions MADRE examina el sincretisme com a trama cultural.

Situades entre el documental i la ficció, les imatges descriuen una existència interconnectada per elements físics i mitològics – una dansa entre el Hanan Pacha i el Uku Pacha - on la dona experimenta potencialitat, mutació, pèrdua, declinació i mort.

 

Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400