Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet actualitza el cens de guals i locals comercials de la ciutat (nova finestra)
10/07/2024 12:30:00
Planificació serveis municipals

L’Hospitalet actualitza el cens de guals i locals comercials de la ciutat

37 agents de territori es despleguen per tots els districtes de la ciutat de juliol a desembre

Aquesta setmana, L’Hospitalet inicia una campanya per actualitzar el cens de guals i locals comercials de la ciutat situats en planta baixa.

Per dur a terme la tasca, 37 agents de territori s’han desplegat per la ciutat. Formen part del Pla local d’ocupació de la Xarxa de Governs Locals, finançat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Diputació de Barcelona.

De juliol a desembre, i organitzats per districtes, els agents recorreran tots els carrers de la ciutat per desenvolupar labors d'inspecció i actualitzar la informació dels locals comercials, en funció de si es destinen a habitatge o a activitat econòmica.

Ho fan mitjançant una inspecció ocular i una entrevista amb els propietaris dels locals comercials, a qui requereixen la documentació necessària per acreditar l’activitat que s’hi desenvolupa.

En el cas dels guals, es comprova que el gual està vigent, i també es revisa si la senyalització, la pintura i les mides són les correctes i si els rebaixos compleixen la normativa.

Els agents compten amb un telèfon mòbil per introduir les dades a l’app GeoInventari, una aplicació desenvolupada per l’Ajuntament, mentre que un segon equip de treball rep i processa les dades.

Amb aquesta campanya, l’Ajuntament disposarà d’un mapa actual de les activitats comercials que es duen a terme a L’Hospitalet, que permetrà actualitzar les bases de dades tributàries, així com planificar de forma més eficient els serveis municipals que es deriven de l’activitat: la recollida selectiva de residus i els serveis de neteja. D’altra banda, es tracta d’una eina essencial per poder prendre futures decisions per optimitzar l’eficàcia i millorar els serveis a la ciutadania.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400