Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Ple municipal renova Merche García com a síndica de greuges municipal per a un segon mandat (nova finestra)
25/01/2023 20:00:00
Ple municipal

El Ple municipal renova Merche García com a síndica de greuges municipal per a un segon mandat

Ha tirat endavant una moció per activar la construcció de l’Escola Paco Candel i incrementar el pressupost per a la construcció d’escoles de primària de dues línies

El Ple municipal ha nomenat com a síndica de greuges de L’Hospitalet Merche García Villatoro, que és reelegida per a un segon mandat de cinc anys, de 2023 a 2028. L’acord s’ha pres per unanimitat de tots els grups municipals.

Amb el nomenament per part del Ple municipal es tanca el procediment de renovació d’aquest òrgan que es va iniciar el passat 22 de setembre amb l’obertura del període per a la presentació de candidatures. A continuació, va tenir lloc una consulta ciutadana no vinculant, per mitjà del web municipal, del 24 de novembre al 23 de desembre, i la presentació de l’única candidatura al Ple del Consell de Ciutat que va rebre el suport de 36 entitats de L’Hospitalet.

La sindicatura és una institució complementària de l’Administració municipal que té la funció de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans i de les ciutadanes de L’Hospitalet. És un òrgan unipersonal que supervisa l’actuació de l’Administració municipal i dels serveis públics que en depenen. El mandat del síndic o de la síndica de greuges té una durada de cinc anys i no es pot exercir el càrrec més de dos mandats consecutius.

Merche García Villatoro va ser nomenada síndica de greuges el gener de 2019. És educadora social per la Universitat Ramon Llull i té formació en pedagogia en el lleure i en direcció d’organitzacions no lucratives. Compta amb una àmplia experiència professional i associativa vinculada a la ciutat de L’Hospitalet des de 1986 a través del món del lleure. Directora de l’Esplai La Florida, a més, ha format part dels diferents consells municipals de la ciutat. Ha estat coordinadora de l’Observatori de la Infància de L’H i membre de l’Espai de Ciutadania.


El Ple ha aprovat per unanimitat la concessió de les medalles d’honor de la Guàrdia Urbana, unes distincions que atorga l’Ajuntament de L’Hospitalet en reconeixement d’aquelles accions, serveis, conductes excepcionals o d’extraordinària rellevància dutes a terme pels membres de la Guàrdia Urbana i d’altres forces i cossos de seguretat.

Enguany les distincions s’atorgaran a cinc membres de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet; al sergent de la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra, Javier Parreño Gala, i a l’intendent major en cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Pedro Velázquez Moreno.


Mocions aprovades

A l’apartat de mocions, el Ple ha aprovat per unanimitat, a proposta del PSC i LHECP-ECG, activar la construcció del nou edifici de l’Escola Paco Candel. La iniciativa demana al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i a l’Ajuntament de L’Hospitalet que es posin d’acord en les actuacions necessàries per a la construcció del nou edifici de l’Escola Candel i que elaborin un calendari d’execució i termini de les obres. El text també demana a la Generalitat que inclogui la construcció de l’edifici en els pressupostos de 2024 i que incrementi la partida pressupostària destinada a la construcció d’escoles de primària de dues línies perquè aquestes donin resposta a les noves necessitats definides pel mateix Departament.

Precisament a l’apartat de participació ciutadana, ha intervingut Liliana Reyes, coordinadora de CCOO de L'Hospitalet, que ha cedit el seu torn de paraula a Cristian Gil, president de l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escola Paco Candel. Gil ha reclamat a la Generalitat el compliment del compromís de construir el nou edifici així com la voluntat política de garantir l’educació de qualitat i en condicions dignes.

Pel que fa a les mocions individuals, ha tingut el suport del Ple municipal la petició del PP perquè el Govern municipal informi sobre l’aplicació i les incidències del Pla local de seguretat de L’Hospitalet, aprovat el 16 de febrer de 2022 per la Junta Local de Seguretat, en la sessió del Ple municipal de febrer.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400