Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Ajuntament implantarà zones verdes d’aparcament gratuït per als residents a Collblanc, la Torrassa i Santa Eulàlia est (nova finestra)
24/11/2021 13:00:00
Mobilitat

L’Ajuntament implantarà zones verdes d’aparcament gratuït per als residents a Collblanc, la Torrassa i Santa Eulàlia est

La mesura ha estat aprovada avui al ple municipal

L’Ajuntament posarà en marxa el segon semestre de 2022 noves àrees integrals de regulació de l’estacionament (AIRE) als barris de Collblanc, la Torrassa i Santa Eulàlia est, amb la distribució de les places d’aparcament a la via pública segons l’ús al qual estan destinades: per a residents (zona verda), de rotació (zona blava) i de càrrega i descàrrega (zona groga). Fins ara, a L’Hospitalet només funcionaven zones AIRE al barris de Granvia Sud, des de 2011, i de Can Serra, des de 2017. La mesura ha estat aprovada avui al ple municipal amb el vot a favor del PSC, ERC i LHECP i l’abstenció de Cs i PP.

La implantació de les noves zones verdes d’estacionament, que seran gratuïtes per als residents i amb condicions especials per a familiars, comerciants i entitats, facilitarà l’aparcament al veïnat en aquests barris amb dèficit de places per estacionar els vehicles. A més, la mesura evitarà que cotxes de la veïna Barcelona o d’altres indrets ocupin places d’estacionament a L’Hospitalet. Per al regidor de Convivència i Seguretat, José Castro, “la implantació d’aquesta zona verda als barris és una necessitat de ciutat”.

Entre altres avantatges per al veïnat, amb la implantació de les zones AIRE es reduirà el temps per trobar aparcament a l’espai públic per la disminució de la presència de cotxes de fora del barri; es millorarà la mobilitat i la qualitat de l’aire; es reduirà l’accidentalitat; s’incrementarà la percepció de seguretat, i es potenciarà l’ordenació de l’espai públic.

Els residents podran fer la gestió de l’aparcament amb l’aplicació per a dispositius mòbils AMB: Aparcament Residents; els usuaris de les zones blaves de rotació, amb l’app AMB: Aparcament; mentre que l’estacionament a les places de càrrega i descàrrega es gestionarà amb la plataforma SPRO.

La implantació de les noves zones AIRE s’emmarca dins de les actuacions previstes al Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet amb l’objectiu de racionalitzar l’ús del vehicle privat a la ciutat, millorar la qualitat de l’aire i ordenar l’espai públic. També és una de les actuacions que formen part de les zones urbanes d’atmosfera protegida (ZUAP) del municipi, en línia amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400