Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet comença el procés participatiu per elaborar la Carta de Drets de la Gent Gran (nova finestra)
21/09/2022 11:15:00
Participació

L’Hospitalet comença el procés participatiu per elaborar la Carta de Drets de la Gent Gran

El procés té com a objectiu recollir els suggeriments i punts de vista del col·lectiu de la gent gran, per tal de generar una carta de drets que derivi en un catàleg de serveis.   Es realitzaran 10 sessions participatives a casals de la gent gran municipals, la primera de les quals serà aquest dijous al Casal de Gent Gran de Pubilla Cases, de 10.30 a 12 h.

Demà, dijous, es posa en marxa el procés participatiu per definir la Carta de Drets de la Gent Gran de L’Hospitalet. Es realitzaran 10 sessions participatives a 10 casals de gent gran municipals amb l’objectiu de reflexionar, debatre i obtenir propostes per elaborar una carta de drets de la gent gran consensuada i enriquida. La primera sessió serà aquest dijous de 10.30 a 12 h al Casal de Gent Gran de Pubilla Cases.

A més, durant la jornada d’obertura del Mes de la Gent Gran, el divendres 30 de setembre, s’inicia una enquesta sobre necessitats de la gent gran entre els assistents a les activitats del Poliesportiu Municipal de Bellvitge Sergio Manzano.

L’enquesta, que sorgeix del treball de la Taula Sectorial de Drets de la Ciutadania i Cohesió Social del Consell de Ciutat, té com a principal objectiu detectar les necessitats de la gent gran i recollir propostes i suggeriments per a la futura carta de drets. Es farà durant el mes d’octubre i novembre a diversos punts de la ciutat i anirà adreçada a persones més grans de 65 anys.

L'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín, va anunciar l’elaboració de la Carta en el marc dels Diàlegs per a la Reconstrucció Social el passat 1 de juny, una trobada amb expertes de l’àmbit social per reflexionar sobre els desafiaments que té per davant la societat i buscar-hi respostes.

Un 20 % de la població del municipi té més de 65 anys, un col·lectiu molt nombrós a la ciutat. Escoltar-lo, donar-li veu i respondre a les seves múltiples i diferents necessitats és una prioritat per a l’Ajuntament.

Tota la informació sobre les sessions participatives es pot trobar al web de lhon-participa.cat. Per formar-ne part, cal fer inscripció prèvia al telèfon 93 403 27 95  o a l’adreça electrònica envelliment.actiu@l-h.cat.


Les necessitats i problemàtiques de la gent gran que cal debatre

Alguns dels temes que es tractaran a les sessions participatives són la possibilitat de fer vida autònoma i independent a L’Hospitalet; l’accés a activitats d’oci, lleure i educatives adaptades a les necessitats de la gent gran i amb l’objectiu de promoure un envelliment actiu, saludable i inclusiu, i les cures i els suports que necessita la gent gran en el dia a dia: persones cuidadores, residències i centres de dia de qualitat.

També es parlarà sobre la dignitat i la convivència a la ciutat; com superar els estigmes i les discriminacions; com lluitar contra el maltractament; com promoure la convivència entre la gent gran i el jovent, i sobre la protecció i l’accés a la salut i la participació de la gent gran en la vida política i associativa.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400