Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Nova actuació integral de neteja viària a sis espais de Santa Eulàlia i Granvia Sud (nova finestra)
01/07/2022 10:00:00
Espia públic

Nova actuació integral de neteja viària a sis espais de Santa Eulàlia i Granvia Sud

Afecta els carrers de Jansana, de la Independència i de la Igualtat, la plaça de l’UNICEF i dos trams de voreres de l’avinguda de la Granvia   Amb l’acció Net i polit, de l’1 al 15 de juliol es netegen a fons les voreres i la calçada; s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà, i s’actua en contenidors, clavegueram i papereres

L’acció Net i polit arriba aquests dies a sis espais de Santa Eulàlia i Granvia Sud. De l’1 al 15 de juliol són objecte d’una actuació integral de neteja viària el carrer de Jansana (inclosa la plaça de l’església), el carrer de la Independència, el carrer de la Igualtat, la plaça de l’UNICEF, la vorera de l’avinguda de la Granvia entre el carrer de Castelao i el carrer de l’Alhambra, i la vorera de l’avinguda de la Granvia entre el carrer de la Física i el carrer de la Literatura.

Amb l’acció Net i polit, es netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà. L’acció s’acompanya d’altres actuacions a l’espai públic, com la revisió de l’estat de les papereres, la neteja de les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i la retirada de les herbes que creixen a terra.

Dins de les actuacions municipals per preservar l’espai públic, l’Ajuntament va iniciar l’any 2016 l’acció Net i polit a l’avinguda de Severo Ochoa i els carrers dels voltants, al barri de Pubilla Cases. Fins a l’any passat, se n’han fet una trentena de campanyes a tots els barris, que han arribat a més d’un centenar de carrers i espais d’arreu de la ciutat considerats zones prioritàries d’actuació. Aquestes accions es van potenciar especialment durant l’any 2021, quan es van fer un total de 90 jornades intensives de neteja, que van tenir un cost de 235.000 euros.

Dos districtes al mes el 2022

Les accions Net i polit de 2022 van començar el mes de gener a vuit espais de Santa Eulàlia i a 13 espais de la Florida. El mes de febrer van ser objecte d’una neteja integral 14 espais de Can Serra, i diferents espais interiors del Gornal. Al març, el Net i polit va arribar a 12 espais del Centre, Sanfeliu i Sant Josep i a nou espais de la Torrassa i Collblanc. El mes d’abril van ser objecte d’una actuació integral de neteja viària 11 espais de Santa Eulàlia i Granvia Sud i nou espais de la Florida i les Planes. El mes de maig el Net i polit va arribar a set espais de Pubilla Cases i a cinc espais de Bellvitge i Gornal. I al juny es va actuar a sis carrers de Centre, Sanfeliu i Sant Josep i també a vuit carrers de la Torrassa.

Al llarg de 2022 s’estan fent actuacions de Net i polit a dos districtes cada mes, que arriben a carrers i places dels diferents barris de L’Hospitalet. A més, l’Ajuntament ha potenciat els darrers anys el servei de neteja viària                            —especialment els mesos d’estiu— amb un seguit d’actuacions que s’estenen a tota la ciutat, entre les quals hi ha el reforç dels equips de neteja de grafits, d’aiguabatre i d’escombrada, i millores en el servei de recollida de mobles i el sistema de neteja dels contenidors.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400