Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Nou taller “Ser cívic és guai” amb alumnes de 6è de primària de l’Escola Joaquim Ruyra (nova finestra)
30/01/2023 11:00:00
Convivència i civisme

Nou taller “Ser cívic és guai” amb alumnes de 6è de primària de l’Escola Joaquim Ruyra

L’activitat s’emmarca dins les accions de l’Aliança per la convivència

L’alcaldessa, Núria Marín, ha visitat aquest matí el taller “Ser cívic és guai”, que imparteixen els agents cívics als alumnes de 6è de primària de l’Escola Joaquim Ruyra, i que s’emmarca dins les accions de l’Aliança per la convivència. A l’activitat hi han assistit també el regidor de Convivència, Seguretat i Mobilitat, Pepe Castro, i la regidora dels districtes IV i V, Lola Ramos.

L’activitat es divideix en dues parts. La primera té lloc a l’aula, on una parella d’agents cívics explica la seva tasca i també, de manera ludicoeducativa, els valors per potenciar la convivència i el civisme, tant en l’àmbit personal com als espais compartits.

La segona part del taller té lloc un altres dia. Per començar, es repassen els continguts del primer dia, i a continuació s’expliquen les activitats que es faran després en una sortida a l’espai públic, en aquest cas a la plaça dels Blocs de la Florida, on han tingut lloc diferents tallers pràctics.

L’objectiu és que l’alumnat pugui reconèixer les accions incíviques amb què es pugui trobar (fer un mal ús dels contenidors i de les papereres, no recollir les caques dels gossos, conduir patinets elèctrics sense respectar les normes, etc.).

Aquesta activitat, que compta amb el suport del Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet, vol motivar la reflexió de l’alumnat sobre els problemes que generen les conductes incíviques, treballar l’empatia i donar a conèixer les normes, els recursos i els serveis ciutadans, a més de la figura i la funció de l’agent cívic.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400