Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de La Fundació Cruyff inaugura un espai creatiu i esportiu als Blocs Florida (nova finestra)
30/01/2023 16:30:00
Transformació social

La Fundació Cruyff inaugura un espai creatiu i esportiu als Blocs Florida

El projecte s’emmarca en les iniciatives del Pla integral les Planes-Blocs Florida de l’Ajuntament de L’Hospitalet

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i la directora de la Fundació Cruyff, Pati Roura, han inaugurat avui un nou espai de transformació social a la Plaça Blocs Florida. L’acte ha comptat amb la participació de 25 alumnes de l’Escola Pau Vila, el centre escolar del barri en el qual va estudiar el futbolista Adama Traoré. 

Es tracta d’una nova zona artística per a infants i joves. Els Creative Cruyff Courts proposen una mirada creativa als espais urbans per tal que puguin servir per fer esport. Al terra de l’espai s’ha fet una intervenció artística amb el número 14, el de Johan Cruyff, amb missatges que incideixen en els valors de l’esport.

En un dels blocs, l’artista urbà Kram ha pintat un mural que mostra Johan Cruyff abraçant un infant, amb el qual la Fundació Cruyff vol reivindicar la figura del desaparegut futbolista i donar-la a conèixer als més joves.

Aquesta acció s’inscriu en els projectes de regeneració del Pla Integral de les Planes-Blocs Florida i és la segona que la Fundació Cruyff posa en marxa en aquesta àrea. Des del març de 2021 funciona a l’avinguda de la Primavera un petit camp de futbol, el Cruyff Court Jordi Alba, per promoure l’esport entre infants i joves. Aquesta instal·lació està dinamitzada per monitors i dona servei també a escoles del barri.

“Vull felicitar a la Fundació Johan Cruyff pel vostre 25 aniversari i agrair-vos que hagueu escollit la ciutat de L’Hospitalet per ubicar aquí, als Blocs Florida, el vostre segon Creative Cruyff Court. Un espai que millora la convivència impulsant la integració i la cohesió social. Uns valors que són, precisament, els que se impulsen des del Pla integral les Planes-Blocs Florida que l’Ajuntament duu a terme per millorar la qualitat de vida del barri”, ha explicat l’alcaldessa Núria Marín.

Aquest és el segon Creative Cruyff Court que s’inaugura al món, amb motiu del 25è aniversari de la Fundació, després del de Rotterdam. Al llarg d’aquest any també està previst inaugurar-ne un altre a Londres.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400