Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Ple municipal fa el darrer pas per facilitar la construcció dels nous CAP i CUAP de Sant Josep (nova finestra)
24/05/2023 14:00:00
Ple municipal

El Ple municipal fa el darrer pas per facilitar la construcció dels nous CAP i CUAP de Sant Josep

Aprova provisionalment una modificació de planejament que permetrà ampliar l’Institut Escola Puig i Gairalt

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat el text refós de la modificació puntual del Pla general metropolità (PGM) a la confluència de les avingudes de Josep Tarradellas i Joan i d’Isabel la Catòlica per a la construcció del nou Centre d’Atenció Primària i el nou Centre d’Urgències i Atenció Primària (CUAP) de Sant Josep, la qual cosa suposa el darrer tràmit urbanístic. La Generalitat construirà aquests equipaments al solar municipal que l’Ajuntament cedeix amb aquest objectiu. En aquest àmbit d’actuació també hi ha previst un edifici d’habitatges de protecció pública, un espai verd i un aparcament subterrani.

També ha tingut el suport de tot el Ple l’aprovació provisional de la modificació puntual del Pla general metropolità als terrenys situats entre l’avinguda de Josep Molins, la carretera de Collblanc, el carrer de l’Antiga Travessera i els jardins de Teresa Navarro, i a l’avinguda de la Primavera, cantonada amb l’avinguda d’Isabel la Catòlica. Aquesta modificació té com a objectiu adequar la qualificació dels terrenys situats entre l’Institut Escola Puig i Gairalt i els jardins de Teresa Navarro per destinar-los a l’ampliació d’aquest equipament educatiu de Pubilla Cases. Amb aquesta modificació, el centre guanya 1.156 m2 qualificats com a equipament docent.

D'altra banda, el Ple ha aprovat la modificació de crèdit que destina 2.486.920 euros per a equipament i mobiliari d'oficina per al projecte Florida 6.0, centre de transformació digital de L'Hospitalet. L'equipament, que anirà a la segona planta de l'edifici del Mercat Municipal de la Florida, acollirà els serveis de la Regidoria i l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), zona d'activitats polivalent amb sala immersiva i espai de treball cooperatiu i tallers formatius.

Es destinen diferents partides per a la instal·lació de tendals a les zones de joc infantil, l'adequació del Casal de la Gent Gran de Sant Josep, les obres de millora de les grades del Camp Municipal de Futbol de Can Buxeres i la reparació i reforma de la façana del Poliesportiu Municipal de Centre.

També ha aprovat destinar 114.300 euros de romanent de tresoreria de l'exercici 2022 a subvencionar diferents escoles bressol del municipi, i 483.000 euros, a l'adquisició de maquinària i material tècnic així com a gespa artificial a diferents instal·lacions esportives de la ciutat.


Servei públic i informació de proximitat

El Ple municipal ha donat el vistiplau al Contracte programa per a la prestació de serveis dels Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet 2023-2025, que ha estat aprovat pel Consell Executiu i de Programació. El document adapta l’actual model de mitjans als nous hàbits informatius de la societat i garanteix la suficiència financera per a la prestació del servei públic de comunicació d’una manera real i efectiva.

El model dels Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet en aquesta nova etapa manté els tres mitjans actualment en funcionament —el portal L’Hdigital, TV L’Hospitalet (TDT) i el Diari de L’Hospitalet— i potencia els continguts digitals en tots els formats i la seva distribució a través de les xarxes socials per tal de buscar-ne la màxima difusió.


Última sessió ordinària del Ple de la corporació

La sessió d’avui ha estat la darrera del Ple municipal corresponent al mandat 2019-2023. Aquesta sessió l’han aprofitada els regidors i les regidores que no repetiran en el càrrec el pròxim mandat per acomiadar-se de la resta de membres i de la ciutadania. L’alcaldessa, Núria Marín, els ha agraït la tasca realitzada durant aquests quatre anys, un mandat que ha qualificat com a molt complicat.

Els regidors i les regidores que finalitzen la seva etapa a l’Ajuntament són Pepe Castro, M. Ángeles Sariñena i Concepció Almécija, pel PSC; i Antoni Garcia, Rosa Batalla i Lluïsa Carmona, per ERC.

A la sessió del Ple municipal no hi ha hagut cap moció ni assumpte d’urgència.

El nou consistori, fruit de les eleccions locals del proper 28 de maig, es constituirà el dissabte 17 de juny.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400