Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Ajuntament s’adhereix al projecte “Barris i comunitats: motors de transformació social” de la Diputació de Barcelona (nova finestra)
14/09/2021 12:45:00
Les Planes

L’Ajuntament s’adhereix al projecte “Barris i comunitats: motors de transformació social” de la Diputació de Barcelona

El Pla integral les Planes-Blocs Florida es va posar en marxa l’estiu de 2017 i té com a objectiu abordar una transformació profunda i global del barri 

El regidor d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans, Jesús Husillos, ha signat avui l’adhesió de l’Ajuntament de L’Hospitalet al projecte “Barris i comunitats: motors de transformació social”, de la Diputació de Barcelona. La iniciativa té com a objectiu contribuir a reduir les desigualtats socials, promoure la convivència inclusiva i un entorn urbà cohesionat i saludable, mitjançant l'impuls de projectes de transformació urbana en barris vulnerables.

L’Ajuntament de L’Hospitalet hi participa amb el projecte “A les Planes teixim vincles comunitaris per a la transformació social”, una iniciativa que es durà a terme fins a l’any 2023 en el marc del Pla integral les Planes-Blocs Florida, que el Govern municipal desenvolupa als barris del nord de la ciutat.

Els objectius del programa “A les Planes teixim vincles comunitaris per a la transformació social” són: prevenir alguns dels factors que porten a l’exclusió social (bretxa digital, aïllament, soledat, manca de vincles, fragilitat en la salut mental i emocional), generar espais de trobada interculturals i intergeneracionals que afavoreixin la creació de vincles i l’ampliació de les xarxes de relació personals, enfortir el teixit associatiu i l’empoderament veïnal com a resposta a les necessitats socials i construir un sentiment positiu de pertinença la barri.

El Pla integral les Planes-Blocs Florida es va posar en marxa l’estiu de 2017 i té com a objectiu abordar una transformació profunda i global del barri —social, cultural, educativa, urbanística...—, per tal de garantir la millora de qualitat de vida i convivència de les persones residents del barri afavorint la integració, l’equitat i la cohesió social.

A les Planes hi viuen 16.567 persones, de les quals unes 2.400 viuen als Blocs Florida. La gran mobilitat poblacional, la feblesa del teixit comercial, les conseqüències de la crisi econòmica de 2008 i de la pandèmia actual i l’escassa superfície dels habitatges són alguns dels reptes que es plantegen al barri.

L’acte de presentació i la signatura del programa “Barris i comunitats motors de transformació social” ha tingut lloc aquest matí, a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400