Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet se suma a les accions de L’Hora del Planeta contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat (nova finestra)
23/03/2023 9:30:00
Sostenibilitat

L’Hospitalet se suma a les accions de L’Hora del Planeta contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat

Per conscienciar sobre la necessitat de defensar la natura com a sistema de suport vital del planeta i fomentar les accions contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

L’Hospitalet se suma un any més a les accions de L’Hora del Planeta, que promou l’entitat ecologista WWF i es fan arreu del món, amb l’apagada dels llums de diferents  edificis municipals i espais públics dissabte, 25 de març, de 20.30 a 21.30 hores. Amb aquesta iniciativa es vol conscienciar sobre la necessitat de defensar la natura com a sistema de suport vital del planeta i fomentar les accions contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

Així, durant una hora, s’apagaran els llums de la façana de l’Ajuntament i els edificis de l’Harmonia i Ca n’Arús, el projector que il·lumina la façana del Museu de L’Hospitalet, el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, els fanals d’estil vuitcentista de la plaça de l’Ajuntament i el monument Vol de coloms, de l’artista Ferran Soriano, a la rotonda del carrer de Santa Eulàlia amb l’avinguda d’Amadeu Torner.

Les diferents fonts il·luminades de la ciutat ubicades a la plaça de Provençana, la plaça del Mestre Clavé i la plaça de la Cultura —així com la font dels jardins de Ca n’Arús—, que cada any se sumen a aquesta iniciativa, ja estan apagades d’ençà que les fonts ornamentals són fora d’ús a causa de la situació de sequera.

En els darrers anys, L’Hospitalet està fent una intensa gestió de foment de les polítiques de sostenibilitat, mitigació del canvi climàtic, aprofitament de l’aigua i optimització de la despesa energètica; ha impulsat la Taula d’Emergència Climàtica; ha posat en marxa el Pla del verd urbà, i està treballant en línia amb els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

Així, a la ciutat hi ha pocs edificis institucionals i façanes singulars amb il·luminació nocturna i tota l’energia elèctrica que s’utilitza en edificis públics i a la via urbana és d’origen renovable. També, entre altres millores lumíniques, des de 2018 s’està executant un pla de renovació de l’enllumenat públic per millorar el servei amb la instal·lació d’il·luminació led. Aquest any s’hi estan canviant 5.200 lluminàries —el 23 % de les actualment instal·lades—, la qual cosa suposarà un estalvi energètic anual d’1.411.704 kWh, equivalent a reduir 679 tones d’emissions de CO2.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400