Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de 800 alumnes de 12 instituts de la ciutat participen en la XXIII Jornada de Poesia Jove (nova finestra)
21/05/2024 10:00:00
Oficina Jove

800 alumnes de 12 instituts de la ciutat participen en la XXIII Jornada de Poesia Jove

  Dotze finalistes, sorgits dels tallers que durant tot el curs s’han fet als instituts de la ciutat, han demostrat el seu talent al Teatre Joventut

Una alumna de l’Institut Bellvitge, Nili Mena, amb el poema Decir adiós es crecer, ha estat la guanyadora de la XXIII Jornada de Poesia Jove de L’Hospitalet, organitzada per l’Oficina Jove. El segon premi ha estat per a Martí Mascarell, de l’Institut Santa Eulàlia, amb el poema Plus ultra, i el tercer premi per a Alba Allue, de l’Institut Rubió i Ors, amb Crit silenciat.

Com a premi la guanyadora actuarà al Festival Acròbates que tindrà lloc el mes de novembre a la ciutat.

La final s’ha fet al Teatre Joventut en format televisiu, a través de Televisió de L’Hospitalet, i ha comptat amb la participació de dotze finalistes, en representació dels dotze instituts de la ciutat que han participat en la iniciativa.

L’activitat desenvolupa un procés de creació literària i treball de recursos de comunicació oral amb alumnat de 4t de l’ESO i 1r de batxillerat de dotze instituts de la ciutat. En aquests tallers, en els quals han participat 800 alumnes, es treballa el tema, els recursos escènics i la càrrega poètica. Amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement de la poesia, quatre coachs experts en poetry slam acompanyen l’alumnat en aquest procés. També s’aprofundeix en la posada en escena de la seva creació amb les tècniques de l’spoken word amb el propòsit d’elaborar els poemes, adaptar-los a l’oralitat i a la interpretació davant del públic. De cadascun dels instituts participants surt un o una finalista.

El jurat ha estat format per una representant de l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet, una representant d’Acròbates Cultura, un representant de la Televisió de L’ Hospitalet i un poeta urbà.

A l’edició d’enguany s’han sumat per primera vegada el Col·legi Tecla Sala i l’Institut Can Vilumara a la resta d’instituts que fa anys que hi participen: Jaume Botey, Bisbe Berenguer, Apel·les Mestres, Bellvitge, Europa, Pedraforca, Mercè Rodoreda, Torras i Bages, Rubió i Ors i Santa Eulàlia.
 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400