Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de La 5a Festa del Civisme aplega prop de 1.400 infants al parc de les Planes (nova finestra)
07/06/2024 12:30:00
Civisme i convivència

La 5a Festa del Civisme aplega prop de 1.400 infants al parc de les Planes

L’alumnat de 20 escoles de la ciutat ha pres part aquest curs en els tallers “Ser cívic és guai”

Prop de 1.400 infants de L’Hospitalet han participat aquest matí al parc de les Planes, en la 5a Festa del Civisme, acte de cloenda dels tallers “Ser cívic és guai”, que s’emmarquen dins les accions de l’Aliança per la Convivència. Es tracta d’una bona part dels més 1.800 alumnes de les 20 escoles de la ciutat, que aquest curs 2023-2024 han assistit als tallers impartits (al voltant de 90) pels agents cívics per a infants de segon a sisè de primària.

Enguany, les activitats de la Festa del Civisme s'han centrat en els rumors, davant la pròxima presentació de la Xarxa Antirumors de L’Hospitalet. L’objectiu és conscienciar els infants dels prejudicis i estereotips presents en la societat i aprendre a detectar-los per tal d’evitar discriminacions, tot desenvolupant l’esperit crític i contrastant la informació que es rep i es difon.

Amb aquesta finalitat, han participat en les activitats lúdiques mags que han fet trucs de màgia perquè després els infants puguessin qüestionar la realitat mostrada, com si es tractés de rumors. També hi han actuat clowns que, al final de l’espectacle, han plantejat que el que és divertit per a uns pot fer mal a altres, igual que passa amb els rumors.

La festa de final de curs s'ha fet de 9 a 12.30 h a l’espai central del parc de les Planes i a quatre espais escènics dels voltants. Ha inclòs un esmorzar saludable ofert per l’Àrea Municipal de Salut a tots els assistents, que lluien una samarreta de la Festa del Civisme i han estat obsequiats també amb una motxilla de l’Aliança per la Convivència i un portaentrepans.

En les xerrades que els agents cívics fan a les aules, es potencien bones pràctiques i hàbits cívics en les relacions personals i en l’ús dels béns comuns i serveis públics; es fomenta el diàleg a l’hora de resoldre conflictes, i s’ofereixen recursos per treballar a l’aula i detectar les conductes incíviques que dificulten el dia a dia de les persones.

Aquesta activitat té com a objectius motivar la reflexió de l’alumnat sobre els problemes que generen les conductes incíviques, treballar l’empatia i donar a conèixer les normes, els recursos i serveis ciutadans, a més de la figura i la funció de l’agent cívic.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400